Lingonia
Blogi
15.9.2016

Blogi avattu

Hei, tervetuloa Lingonian blogiin!

Tätä blogia kirjoitan minä, Lingonian perustaja Reeta Nieminen, ja täällä puhutaan Lingonian ajankohtaisista asioista, pienen käännöstoimiston arjesta, yrittämisestä, kääntämisestä, pohjoismaisista kielistä ja kulttuureista ja varmasti myös muista mieleen juolahtavista asioista, jotka liittyvät läheisesti edellä mainittuihin.

Lingonian tarina alkaa vuodesta 2007. Valmistuin silloin yliopistosta, olin palkkatöissä ja tarvitsin yrityksen voidakseni laskuttaa satunnaisia käännöstöitä. Mielessä ei vielä silloin ollut kokoaikainen yrittäminen, mutta kipinä siihen oli selvästikin jo olemassa. Tarvittiin kuitenkin vielä muutamia vuosia työskentelyä pohjoismaisen yhteistyön parissa, vähän lisää elämänkokemusta sekä yritystoiminnan pyörittämistä sivutoimisesti, ennen kuin olin siinä pisteessä, että valinta oli tehtävä. Asiakkaita oli jo useampia, ja ennen kaikkea innostus lähteä kehittämään yrityksen toimintaa kokonaisvaltaisesti vei lopulta mukanaan. Niinpä vuoden 2015 alussa valitsin yrittäjän tien ja täytyy todeta, että on kyllä vaikeaa keksiä haastavampaa ja monipuolisempaa työtä.

Yrityksen toiminta on alusta asti pohjautunut siihen, mitä kääntäminen parhaimmillaan on. Kääntämisen tarkoituksena on yksittäisten sanojen sijaan välittää jollekin tietylle kohderyhmälle suunnattu viesti toisella kielellä. Asiantunteva kääntäjä hallitsee siis kielen lisäksi myös kulttuurin, jossa käännetyn tekstin on tarkoitus toimia. Kääntäminen onkin mitä suurimmassa määrin merkityksen välittämistä kulttuurista toiseen. Lingonian erityisosaamista ovat suomen kieli sekä pohjoismaiset kielet ja kulttuurit, mutta laajasta verkostostamme löytyy myös muiden kielten asiantuntijoita asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Lingonia toimii pienessä ja sympaattisessa toimistossa Helsingin Urheilukadulla yhdessä kahden muun yrityksen kanssa. Hennan yritys lekka.me tekee tekstejä, käsikirjoituksia ja markkinointisisältöjä yrityksille ja Minnan Mainosmankeli tarjoaa graafisen suunnittelun palveluita. Tervetuloa pistäytymään toimistollamme!

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.