Lingonia
Blogi
26.4.2017

Eivør täällä tänään!

Vihdoinkin Suomessa! Tätä keikkaa olen odottanut vuodesta 2013 asti, jolloin kuulin ensimmäistä kertaa Eivørin esiintyvän. Konsertti järjestettiin silloin Raplan musiikkifestivaalien yhteydessä upeassa Maria-Magdalenan kirkossa. Toisenkin kerran tuli lähdettyä Viroon Eivørin perässä ja samalla tutustuttua idylliseen Padisen kartanoon, sillä konsertti järjestettiin viereisessä Padisen luostarissa.

Eivør Pálsdóttir on färsaarelainen laulaja ja lauluntekijä, joka asuu nykyisin Kööpenhaminassa. Musiikissa on piirteitä perinteisestä färsaarelaisesta musiikista, ja lisäksi siinä yhdistyvät folkin, trip hopin, elektronisen ja klasssisen musiikin piirteet jotenkin tosi maagisella ja kiehtovalla tavalla. Eivør laulaa niin fääriksi, tanskaksi kuin englanniksikin. Saa nähdä, miten musiikki toimii tänä iltana Tavastialla näiden kirkko- ja luostarikokemusten jälkeen.

Musiikkityylistä hyvä esimerkki on Trøllabundin-kappale. Lisää videoita löytyy Eivørin kotisivuilta.

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.