Lingonia
Blogi
14.7.2018

Grattis Victoria!

Heinäkuun kohokohta on alkavan loman ja mielettömien kesäsäiden lisäksi tietenkin Ruotsin kruununprinsessa Victorian syntymäpäivälähetys, jonka voi katsoa SVT Playstä. Tämän lähetyksen katsominen on kuulunut kesätraditioihini niin kauan kuin muistan.

Victoriadagenia vietetään perinteisesti Öölannin saarella, jossa Victoriaa onnitellaan ensin päivällä Sollidenin linnan pihalla. Illemmalla järjestetään tapahtuma, jossa esiintyy ruotsalaisia artisteja (tänä vuonna ohjelmassa tosin on myös norjalainen Alexander Rybak) ja lisäksi jaetaan Victoria-stipendi menestyneelle urheilijalle. Lähetyksessä on yleensä ollut mukana Victorian haastatteluja, ja siinä kerrotaan myös Victoriafonden-rahaston toiminnasta. Nordistia lähetyksessä viehättää luonnollisesti ruotsalaisen iloinen ja yleensä vielä kesäinenkin tunnelma (jonain vuonna on kyllä sade osunut kohdalle) sekä kuningasperheen saapuminen yleisön eturiviin.

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.