Lingonia
Blogi
30.9.2016

Kääntäjän päivä

Tänään vietetään kansainvälistä kääntäjienpäivää. Kansainvälinen kääntäjienpäivä on kansainvälisen kääntäjäliiton FIT:n julistama juhlapäivä, jota on vietetty vuodesta 1991 kääntäjien suojeluspyhimys Hieronymuksen muistopäivän tienoilla 30. syyskuuta. Kääntäjienpäivänä ympäri maailmaa järjestetään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, joissa keskustellaan kääntämisestä ja siihen liittyvistä aiheista. Tämän vuoden teemana on ”Kääntäminen ja tulkkaus maailmojen yhdistäjänä”. Suomessa alan liitot järjestävät vuosittain tapahtuman,  jossa on tarjolla kääntämiseen ja tulkkaukseen liittyvää ohjelmaa sekä alan ammattilaisille että muille aiheesta kiinnostuneille. Lingoniankin oli tarkoitus olla mukana, mutta tapahtuma olikin niin suosittu, että myöhässä liikkeellä olijana mukaan ei enää mahtunutkaan. Päivän tapahtumia voi kuitenkin mainiosti seurata vaikka Twitterin välityksellä #kääntäjienpäivä2016.

Täällä Urheilukadun toimistolla kääntäjienpäivä on siis kääntäjän ja kielipalveluyrittäjän päivä. Ohjelmassa on toimistohommia, uusien projektien suunnittelua ja itse kääntäjän työn ydintä eli viestien välittämistä kulttuurista toiseen.

Oikein hyvää kääntäjienpäivää ja mukavaa perjantaita!

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.