Lingonia
Blogi
9.5.2017

Kveðja frá Íslandi

Terveisiä Islannista! Viime viikko vierähti työn merkeissä tällä satumaisella saarella, kun olin mukana järjestämässä pohjoismaista konferenssia. Tämä oli kolmas vierailuni saarella ja yhä edelleen jaksan ihastella sen maisemia. Oikea visualistin taivas! Maisema vaihtuu jatkuvasti ja koko ajan eteen aukeaa toinen toistaan uskomattomampia näkyjä – kraatterimaisesta harmaan ruskeasta kivimaisemasta vihreisiin niittymäisiin vuonoihin ja lumihuippuisiin vuoriin. Puhumattakaan vesiputouksista, geysireistä ja kraatterijärvestä, joka oli itselleni uusi ja mieleenpainuva elämys.

Konferenssin jälkeen oli yksi vapaapäivä, ja kuuden tunnin aikana ehdimme kollegan kanssa käydä kaikissa yllä mainituissa paikoissa. Islannin Kultaiselle kierrokselle järjestetään valmiita retkiä, mutta melkein kätevämpää on vuokrata oma auto, kuten kollegan kanssa teimme, ja lähteä liikkelle ennen muita. Me lähdimme liikkelle klo 7 ja vältimme pahimmat ruuhkat näissä suosituisssa kohteissa.

Yllä oleva kuva on Blue Lagoonista, joka on sekin yhtä elämystä kaikille aisteille!

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.