Lingonia
Blogi
13.10.2016

Lisää kauppaa ja verkostoja?

Tämä pokaali komeilee seuraavan viikon työpöydän kulmalla täällä Urheilukadulla. Sain sen tänä aamuna verkostoitumisaamiaisella pidetystä puheenvuorosta. Saattaa kuulostaa mahtipontiselta, mutta kyseessä on mitä mainioin, mukavin ja rennoin tilaisuus, jossa parisenkymmentä yritystä kokoontuu viikoittain verkostoitumaan, tekemään yhteistyötä ja hankkimaan lisää kauppaa kaikille mukana oleville.

BNI (Business Network International) on maailman suurin liike-elämän suositusorganisaatio, joka on aidosti keskittynyt yritysten liiketoimintojen kehittämiseen ja kaupan lisäämiseen positiivisessa hengessä. Tämä saattaa kuulostaa vieraalta ajatukselta varsinkin, jos olet yrittämisen alkutaipaleella, humanistitaustalla yrittämistä harjoittava (kuten minä) tai muuten vain verkostoitumista epäilevä (kuten minä olin). Olen kuitenkin vasta yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen oikeasti tajunnut verkostoitumisen ja verkostojen merkityksen. Sen lisäksi, että erilaiset ja monipuoliset verkostot toimivat erinomaisena inspiraation ja innostuksen lähteenä, on todella arvokasta oppia tuntemaan itselle täysin tuntemattomia toimialoja. Erityisesti merkittäviä ovat ihmisten väliset kohtaamiset ja se, että asioista puhuu ääneen. Useamman kerran olen saanut hämmästellä sitä, miten sivulauseessa yhdelle henkilölle sanottu asia on myöhemmin johtanut odottamattomiin yhteyksiin ja yhteistyökuvioihin kolmannen ja neljännen henkilön kesken. Suurta iloa tuottaa myös se, että pystyy itse auttamaan muita laajan ja erilaisia taitoja omaavan verkostonsa avulla.

Lingonia on mukana BNI-verkostossa ja liikekumppanina Espoon Star-ryhmässä. Kuka vaan, joka on kiinnostunut lisäkaupoista ja verkostoitumisesta, on tervetullut vierailemaan ryhmässä. Lisätietoja ryhmästä löytyy täältä.

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.