Lingonia
Blogi
10.10.2017

Studio Käpylän aakkoset, osa 3

Studio Käpylän tyyppien esittely jatkuu copywriter Hennan blogissa. Studio Käpylä on 5 yrityksen ja 6 yrittäjän yhteinen toimisto, jossa siis myös Lingonian koti. Tällä kertaa vuorossa onkin Lingonian perustajan Reeta Niemisen esittely aakkosten muodossa.

REETAN AAKKOSET:

A

Askel. Vie eteenpäin – päivässä on otettava vähintään 10 000 askelta!

B

Bo Bedre. Olen koukussa tanskalaisiin sisustuslehtiin.

C

Combat. Bodycombat on ehdoton suosikkijumppani.

D

Deadline. Joskus aikaa tarvitaan enemmän, mutta usein rajallinen aika auttaa pääsemään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

E

Elävä Kieli – Vivid Words -käännöspalvelu. Hyvien, luotettavien ja mukavien yhteistyökumppaneiden kanssa työt sujuvat ja hommat etenevät. Elävä Kieli ja Lingonia tekevät tiivistä yhteistyötä Studio Käpylän toimistolla.

F

Fan. Ruotsinkielinen kirosana, joka sopi hyvin täytesanaksi, kun opettelin kieltä asuessani Ruotsissa. En edes tajunnut kiroilevani, kunnes ruotsalainen opiskelukaverini totesi, että tuskin kiroilen niin paljon suomeksi kuin ruotsiksi. Sen jälkeen taisin vähentää sanan käyttöä.

G

Grimslöv. Tästä Smålannissa sijaitsevasta kuudensadan asukkaan ruotsalaiskylästä alkoi rakkaus ruotsin kieleen ja ruotsalaiseen kulttuuriin. Olin Grimslövin kansanopistossa stipendiaattina lukion jälkeisen vuoden.

H

Hissipuhe. Lingonian ja Lekka.men yhteinen tuote. Eripituisia hissimatkoja yhdellä tai useammalla kielellä voi tilata täältä: hissipuhe.me.

I

Instagram. Näen jatkuvasti ympärillä kauniita asioita, värejä, yhdistelmiä ja tunnelmia.

J

Jooga. Erityisen koukussa olen syvärentouttavaan ja mielen tyhjentävään yin-joogaan.

K

Kielet ja kulttuurit. Niin kauan kuin muistan, olen ollut viehättynyt eri kielten tavoista ilmaista asioita eri tavoilla. Kieli toimii aina tietyssä kulttuuriyhteydessä ja kontekstissa, ja kääntämisen tarkoitus on välittää viesti tai merkitys kulttuurista toiseen.

L

Lingonia. Vuonna 2007 perustettu yritykseni. Nimi syntyi kuukausien pohdinnan jälkeen erään ravintolaillan aikana, jolloin ystäväni huudahti kokin punaiset puolukkamaiset takinnapit nähdessään, että ”sun yrityksen nimi voisi olla Lingon!”. Lingon tarkoittaa ruotsiksi puolukkaa ja latinan sana lingua kieltä.

M

Motivaatio. Kaikki lähtee liikkeelle motivaatiosta, ja kun löytää motivaation, asiat yleensä ratkeavat.

N

Nykytaide. Nykytaiteessa viehättää sen erilaiset näkökulmat ja usein modernit museorakennukset. Missä tahansa uudessa paikassa olenkin, pyrin aina käymään nykytaiteen museossa.

O

Optimismi. Kaikesta huolimatta kannattaa kuitenkin yrittää nähdä asia positiivisessa valossa.

P

Pohjoismaat. Pohjoismaissa kiehtoo niiden samanlaisuuden takana piilevät erilaisuudet ja tietenkin ne kielet.

Q

Q-teatteri. Ja kaikki muut teatterit!

R

Reykjavík. Sympaattinen, inspiroiva ja ihmeellinen kaupunki, jossa olen viettänyt aikaa lomailun ja töiden merkeissä. Islantilaisten huumorintaju on omaa luokkaansa!

S

Skumppajono. Studio Käpylän toimistolla järjestettävä tapahtuma, jossa skoolataan, tavataan vanhoja ja uusia tuttuja sekä verkostoidutaan.

T

Turku. Opiskeluaikojen nostalginen kaupunki.

U

Unge lovende. Norjalaiset tv-sarjat ovat viime aikoina olleet todella koukuttavia. Ensin mukanaan vei Skam ja sen jälkeen Unge lovende. Mitä seuraavaksi norjatyhjiöön?

V

Veli. Hengenheimolainen, joka rohkaisee kiperissä arvontatilanteissa. Kaiken lisäksi arvokas yhteistyökumppani, joka on suunnitellut Lingonian yritysilmeen.

W

Wau! Wau-arkkitehtuurin merkityksen ymmärsin konkreettisesti nähdessäni ensimmäistä kertaa Oslon oopperatalon.

X

Xylitol. Aina mukana laukussa.

Y

Yrittäjyys. Valinta, elinkeino ja itsensä toteuttamisen muoto. Mieleen on erityisesti jäänyt lukemastani Virpi Suutarin haastattelusta hänen tilintarkastajansa toteamus: yrittäjyys on kaunein tapa ottaa vastuu omasta elämästä.

Z

Zumba. Liikuntainnostukseni lähti aikoinaan liikkeelle tästä.

Å

Åh. Ruotsalainen keveän innostunut huudahdus. Innostus vie eteenpäin, luo mahdollisuuksia ja tarttuu. Innostun usein ja nopeasti.

Ä

Äänikirja. En uskonut, että kirjojen kuuntelemiseen voi jäädä koukkuun. Parhaiten luettuna toimii faktakirjat.

Ö

Öinen tunnelma. Sitä ei voita mikään, mutta lähes yhtä vangitseva voi olla aikainen aamu.

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.