Lingonia
Blogi
27.11.2016

Terveisiä Malmöstä (ja Kööpenhaminasta)

Tällä viikolla Malmössä järjestettiin Nordic Translation Industry Forum -konferenssi, johon kokoontui lähes 200 osallistujaa ympäri maailmaa keskustelemaan käännösalan kuulumisista ja tulevaisuuden näkymistä. Konferenssi järjestettiin nyt kuudennen kerran, ja Lingonia oli mukana toista kertaa.

Oli antoisaa päästä jatkamaan viime vuonna aloitettuja keskusteluita sekä kohdata uusia ja nykyisiä yhteistyökumppaneita kasvotusten. Tämän konferenssin ansiosta yhteistyökumppaneita on löytynyt muun muassa Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta ja Venäjältä.

Pohjoismaisten kielten ja kulttuurien entusiastille Malmö oli myös mitä mainioin kohde, sillä samalla reissulla oli mahdollisuus käydä aistimassa myös Kööpenhaminan tunnelmaa ja sitä paljon puhuttua hyggeä. Itselleni uusi nähtävyys oli Glyptoteket-museo, joka oli jo pelkästään rakennuksena ja paikkana vaikuttava, puhumattakaan siellä esillä olevista patsaskokoelmista ja näyttelyistä.

Malmö osoittautui myös viehättäväksi kaupungiksi, jonne täytyy ehdottomasti vielä palata. Kotoisia katuja, tunnelmallisia kahviloita ja ilmainen sisäänpääsy Moderna Museetiin! Tässä kuussa oli myös avattu uusi ja tunnelmallinen kauppahalli, josta sai todella maukasta ruokaa.

NTIF-konferenssi järjestetään taas ensi vuonna, ajankohta ja paikka ilmoitetaan lähiaikoina.

/ Reeta
Kirjoittaja on Lingonian perustaja ja kulttuurien välisen viestinnän ammattilainen, jonka intohimona ovat pohjoismaiset kielet ja kulttuurit.